No decembra vidus Latvijas Bērnu atbalsta fonda (LBAF) multifunkcionālā centra “Domino” jaunajās telpās turpmāk būs pieejami papildu mūzikas un mākslas terapijas kabineti, tostarp tiks nodrošināts arī Latvijā ļoti rets pakalpojums – vibroakustiskās mūzikas terapija. Zinātniskie pētījumi apliecina, ka ar tās palīdzību bērni var sekmīgāk harmonizēt savas emocijas, tādējādi to var izmantot kā efektīvu instrumentu darbā ar bērniem, kuriem ir uzvedības problēmas.

Labiekārtošanas darbi veikti pagrabstāva telpās aptuveni 400 kvadrātmetru platībā un izmaksājuši 150 tūkstošus eiro, izveidojot mūsdienīgu un pieejamu vidi sociālo rehabilitācijas pakalpojumu sniegšanai.

“Kad pirms trīs gadiem sākām darbu pie Multifunkcionālā centra “Domino” izveides, tur bija tikai noplukušas telpas, kurās agrāk atradies tirgus. Ar mūsu atbalstītāju palīdzību esam radījuši patīkamu, mājīgu un atbalstošu vidi, kur ar mūsu speciālistu palīdzību bērnu un arī viņu vecāku dzīves mainās uz labu. Kopš 2019. gada LBAF piedāvātos sociālās rehabilitācijas pakalpojumus ir izmantojuši vairāki simti Latvijas ģimeņu. Atklājot “Domino” III kārtu, varēsim  nodrošināt vēl kvalitatīvākus pakalpojumus un arī apmācības grupās, kas ir vēl viens ieguvumus darbam ar ģimenēm,” norāda LBAF vadītājs Kaspars Markševics.

Līdz ar trešās kārtas būvniecības darbu pabeigšanu, Multifunkcionālajā centrā “Domino” būs pieejami papildu mākslas un mūzikas terapijas kabineti, kā arī bērnu pieskatīšanas stūrītis un plaša apmācību zāle.

“Domino” III kārtas būvnieību gan ar finansējumu, gan citiem ziedojumiem atbalstījuši vairāki LBAF partneri, piemēram, AS Baltijā vadošais farmācijas uzņēmums AS “Olainfarm”, auto riepu, rezerves daļu un eļļu tirgotājs “Inter Cars Latvija”, būvniecības un remonta preču veikalu ķēde “Depo”, koka iepakojumu ražotājs “Kronus” un citi.

“Latvijas bērnu emocionālā veselība ir viena no “Olainfarm” sociālās atbildības prioritātēm, jo mūsu pārliecība ir, ka atbalstot bērnus un jauniešus, sniedzam ieguldījumu visas sabiedrības un valsts izaugsmē arī ilgtermiņā. Kopā ar LBAF strādājam jau vairākus gadus, labiekārtojot telpas, attīstot pakalpojumus un rīkojot sociālās kampaņas, kas aktualizē bērnu un jauniešu emocionālās veselības jautājumus. Jaunās telpas un terapijas kabineti ir vēl viens solis, lai sniegtu profesionālu un augsti kvalitatīvu palīdzību tūkstošiem bērnu un ģimeņu. Taču lielāko darbu paveic tieši LBAF speciālisti, kuri ikdienā strādā ar bērniem, kam ir uzvedības traucējumi, un viņu ģimenēm. Milzīgs paldies viņiem par to!” uzsver AS “Olainfarm”, kas ir viens no lielākajiem LBAF atbalstītājiem jau vairāku gadu garumā, padomes priekšsēdētājs Jānis Buks.

Mūsdienu dinamiskajā laikā, kad laiks ir kļuvis par vērtību, mēs mēdzam pazaudēt empātiju un uzmanību uz mazāk aizsargātākiem. Vai uz tiem, kuriem ir nepieciešamas vairāk rūpes un uzmanību. Lai kā negribētos atzīt, gada nogale ir tas laiks, kad mācāmies apstāties un paskatīties apkārt uz saviem līdzcilvēkiem, un sabiedrību kopumā. Tāpēc jau vairākus gadus “Inter Cars Latvija” atbalsta “Latvijas Bērnu atbalsta fondu”, lai fonda iedvesmoti veicinātu atbalstu tiem, kuriem tas vairāk ir nepieciešams. Bērni skatās uz mums, kā uz paraugu un sagaida, ka mēs būsim tie, kuri palīdzēs sniegt roku grūtā brīdī. Tāpēc esam gandarīti ar fonda paveikto un novēlām visiem iesaistītajiem saglabāt neizsīkstošu enerģiju uz mērķi”, stāsta SIA “Inter Cars Latvija” valdes loceklis Kaspars Viļumsons.

Jāpiebilst, ka Multifunkcionālā centra “Domino” pakalpojumus Rīgas pilsētas bērniem un ģimenēm ir iespējams saņemt bez maksas – tos finansē Rīgas domes Labklājības departaments. Pašlaik LBAF īsteno divus pakalpojumus: sociālās rehabilitācijas pakalpojumus bērniem un viņu ģimenēm “Ceļš pie sevis” un “Varu.Protu.Daru.”.